Туристически информационният център

   ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ “ТИЦ” – ВЕЛИНГРАД

Община Велинград и Програмата на ООН за развитие “Възможности 21 век” разработват и осъществяват Проект за усботи за ртойчиво развитие на Общината. Замисълът намира израз в създаването на Център за Бизнес и Информация,  който да раеализацията на тази стратегия. Официално е открит на 21.04.1999 г. Помещава се на първия етаж в сграда, в ценъра на града, на адрес: площад “Свобода”. От 1999 г. настоящият център работи като общинско предприятие.

 

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ “ТИЦ” – ВЕЛИНГРАД

    Община Велинград и Програмата на ООН за развитие “Възможности 21 век” разработват и осъществяват Проект за устойчиво развитие на Общината. Замисълът намира израз в създаването на Център за Бизнес и Информация,  който да работи за реализацията на тази стратегия. Официално е открит на 21.04.1999 г. Помещава се на първия етаж в сграда, в ценъра на града, на адрес: площад “Свобода”. От 1999 г. настоящият център работи като общинско предприятие.

     В информационния център на разположение на гражданите и гостите на общината са предоставенни следните дейности:

технически услуги; предоставяне под наем на зали за обучение, презентации и изложби; туристическа информация; изложение на местни производители; маршрути и водачи; изготвяне на проектна документация и управляването на самите проекти

     Основни приоритети  на Информационния Център са: Презентиране и рекламиране на община Велинград; Повишаване качеството на съвкупния туристически продукт в общината; Популяризиране на местни занаяти чрез изложение, продукцията на местни производители; Техническо обслужване на граждани и гости на града; Съхраняване традициите на региона; Информационно обслужване и организация на средния и дребен бизнес; Повишаване квалификацията на кадрите по браншове.                                

     Информационният център поема организацията на дейността по представяне на Общината и бизнеса на територията на Община Велинград на бизнес форуми, срещи, семинари, делегации и гости на общината, медиите и други презентации. Провежда се координация  между центъра и Общината. Организиране на официални и делови срещи, мероприятия на Кмета и Общинския съвет.      

  • рекламни и информационни материали за общината
  • опитен персонал за организиране на мероприятия
  • реална връзка с местните проблеми и с общинското управление;
  • при провеждането на мероприятия на местната власт в общинското предприятие сумата за финансовото им обезпечаване ще се сведе до минимум.

             ТИЦ е място, където обществеността получава информация относно източниците на финансиране на съвместни проекти между обществени организации и местна власт и по този начин играе посредническа роля между тях.

     От 10 години насам с началото на Велинградски културни тържества, ОП „ТИЦ” организира „Базар на занаятите”. В продължение на една седмица занаятчии от цяла България представят своите произведения (керамика, дърворезба, рисувана коприна, художествен стъклопис, рисувани икони, ръчно изработени бижута и аксесоари от кожа и др.) пред гостите и гражданите на града.

     Всяка изминала година интереса става все по-голям и броят на участниците нараства.

      От седем години ежегодно се провежда пролетна изложба-базар на гоблени, като съвместна инициатива на Туристически информационен център – Велинград и Сдружение „Нежна сила” – Велинград. Участниците в изложбата представят над 70 гоблена.

     ТИЦ разполага с 350 кв.м. изложбена площ, компютърна зала и зала  с 40 места, която може да бъде наета за бизнес срещи, обучения, семинари и презентации.

     Ежегодно се организират благотворителни коледни и великденски базари.

     ТИЦ разполага със сглобяем представителен щанд, брандиран с логото на Община Велинград и обурудван за мероприятия на открито.

     Ежегодно в залите на ТИЦ се организират събития като “Учител на годината”, “Спортист на годината”, “Мениджър за един ден”, “Трудова борса”  и множество мероприятия свързани с популяризирането на Велинград като СПА дестинация.

 

 

РАБОТНО ВРЕМЕ

ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТЪК

от 8,00 часа до 18, 00 часа

СЪБОТА – от 10,00 часа до 16,00 часа

НЕДЕЛЯ – почивен ден

 

За контакти:

4600 Велинград, пл. Свобода

тел: 0359/58401

факс: 0359/58451

е-mail: icvelingrad@abv.bg

http://tic.velingrad.bg/

Translate »